LAVAs Firmakeppni

Grund
Lava Isthestklubb
Ljungby Ridklubb
Annan
Öppen för anmälan
 
2020-11-15
2020-11-15
2020-11-01
50
 
LAVAs Firmakeppni Välkomna till en lite annorlunda tävling! Den 15 november bjuder LAVA Ishestklubb in till en tävlingsdag med Firmakeppni, Smáli och Päroncidertölt. Det är en dag där absolut alla kan vara med stora som små, nybörjare som erfarna, alla kan vara med. Firmakeppni rider man den gångart som hästen är bäst på̊ och man visar hästen från sin bästa sida. Man blir bedömd endast på långsidorna. Man får byta gångart hur många gånger man vill. Den häst ”domarna helst vill ta med sig hem” vinner. Lättklass – för dig som ridit på högst 5,5 Mellanklass – för dig som ridit på över 5,5 Ungdomsklass- 14-21 år Barnklass-tom 13 år Barnklass med ledare-öppen för alla raser, även ledare ska ha hjälm Unghästklass – för hästar födda 2014-2015 Tävlingsledaren har rätt att flytta upp ekipage om de är anmälda till fel klass. Tävlingen går till som följer: Alla kommer rida en uttagning tillsammans med andra ekipage, och då blir man placeringsbedömd från till exempel 1-5. Med sin placering kommer man till semifinal och möter andra som fått samma placering i sina uttagningar. Med sin placering från semifinalen kan man ta sig vidare till final, därmed rider alla minst två gånger. Man får visa tölt, trav och galopp. Det är bara långsidorna som bedöms och man får byta gångart när man vill och flera gånger. Varje heat rids i båda varven. Separata prisutdelningar för seniorer och ungdomar. Minst 4 ekipage behövs i en klass, är det mindre 4 ekipage så slås klassen ihop med en annan klass. Domare: Anna Funni Jonasson Smáli: en hinderbana med diverse olika ”hinder”, det kan vara slalom, flytta saker, hinder, gå över presenning mm, tidstillägg vid missar vid hindren. Snabbast tid med minst tillägg vinner. Här är det bara två klasser, med och utan ledare. Öppen för andra raser. Päroncidertölt: Rids i tölt med en sejdel med cider i. Man börjar med slalom, rundar en markering och rider rakt tillbaka. Snabbast tid med mest cider kvar vinner. En klass, där alla tävlar mot alla. Övrigt: En häst får bara starta i en firmakeppniklass. Ingen möjlighet att göra hagar men det finns box att hyra, en häst per box, tänk på att den ska lämnas i samma skick som den var när ni kom, annars kommer ni att bli fakturerade 700 kr. Cafeterian är inte öppen men det går att beställa en fikapåse för 70kr. I fikapåsen finns det en baguette, en bulle och en 50 cl dricka. Ni beställer genom att swisha 70 kr per fikapåse till LAVA, ni skriver i swishen vilken baguette ni vill ha. Swishnumret är 1233562949. Det finns ost/skink baguette eller brie/salami. Vi följer FIPO utom i klassbedömning, men utrustning mm ska vara enligt FIPO. Det behövs ingen ryttarlicens men hästpass, vaccinationsintyg och ryttarförsäkran ska visas/lämnas. Vi följer FHM:s rekommendationer, och anmälningsavgiften betalas tillbaka om man är sjuk. 
 
Elin Alfson 
Elin Alfson
 
Ja
Nej
Nej
 
100
100
100
 
50
0
 
Nej
0
0
 
225
Spån ingår i boxavgiften. Boxen ska sopas ur och lämnas helt ren innan ni lämnar platsen. Annars kommer ni debiteras en avgift på 700kr OBS OBS! Endast en häst per box!
Grenar
Gren
Kvalificering krävs
Pris
Kvalpoäng
Firmakeppni vuxen mellanklass
Firmakeppni vuxen mellanklass
 
50
Firmakeppni vuxen lättklass
Firmakeppni vuxen lättklass
 
50
Firmakeppni ungdom
Firmakeppni ungdom
 
50
Firmakeppni barn
Firmakeppni barn
 
50
Päroncidertölt
Päroncidertölt
 
50
Smáli
Smáli
 
50
Firmakeppni med ledare
Firmakeppni med ledare
 
50
Smáli med ledare
Smáli med ledare
 
50
Anmälan
Ladda gärna upp bild på din licens under menyn Inställningar samt pass och vaccinationsintyg under respektive häst. Då kan arrangören kolla i förväg och incheckningen går snabbare.

Du måste logga in för att kunna anmäla dig.

Tillbaka till listan