Om sajten

På denna sajt kan ryttare anmäla sig till tävlingar hos de klubbar som valt att ansluta sig. Varje ansluten klubb har ett konto hos betalningsförmedlaren Payson så att betalningen går direkt till klubbens konto hos Payson.

Hur sajten funkar för ryttare

När du registrerat dig som användare kan du lägga in de hästar du brukar tävla på. Du kan också lägga in flera ryttare som du kan anmäla genom ditt användarkonto.

Välj vilken tävling du vill anmäla dig till, välj grenar mm. Du behöver inte göra färdigt din anmälan direkt. När du är klar betalar du via Payson, från och med då gäller din anmälan. Tänk på att du inte är anmäld till tävlingen förrän betalningen är gjord.

Hur sajten funkar för tävlingsarrangörer

Till att börja med måste klubben skaffa ett företagskonto hos Payson, det tar ungefär en dag. Info om hur det går till kommer snart, men du klarar det om du provar. Skicka sedan kontouppgifterna från Payson till jonas(at)jebkb.se så jag kan skapa ett klubbkonto i icesale. När kontot är skapat på sajten kan du logga in som administratör och skapa tävlingar.

När anmälningarna är gjorda stänger du tävlingen. Efter att klubben betalat enligt nedan kan du ladda ner en excelfil för import rakt in i Icetest. Startordning lottas av icesale.

Kostnader

Ryttare betalar inget för att använda tjänsten.

För klubbarna tar Payson betalt 3kr + 3% för varje betalning. Däremot kostar det inget att registrera konto, det finns inte heller någon månadsavgift.

För utveckling och drift av sajten tar JEB KB 15 kr per anmält ekipage (ink moms) som betalat via Payson. Klubben betalar från sitt paysonkonto innan Icetestfilen laddas ner. För köp av biljetter tar JEB KB 5 kr per biljett (ink moms).

Kvar att göra

Sajten fungerar bra, men det är vissa saker kvar att göra. Rapportera gärna idéer mm så skall jag sätta upp dem på listan och försöka genomföra dem.

  • Sammanställning av ryttare och kvalpoäng för att kunna sovra vid full tävling

Framtida utveckning

  • Möjlighet för domare att hantera varningar, varningslistan, huvuddomarrapport mm i mobilen.
  • Forum för support, idéer mm

Gjort nyligen

  • Möjlighet att anmäla samma häst flera gånger till samma tävling.

Önskemål som troligen kommer genomföras

  • Max antal boxar, spiltor och hagar. Detta kan bli lite svårt på en tävling med kvalnivåer och vissa ryttare som kanske bokat hästboende blir strukna. Funderar vidare. Synpunkter välkomna!
  • Varning om man anmäler sig till konstiga grenkombinationer.

Önskemål som inte kommer genomföras

  • Möjlighet för ryttare att anmäla sig och betala till klubben på annat sätt. Klubben registrerar betalningen. Detta kommer inte att fungera bra med tanke på att klubben kan sätta ett maxantal startande på en tävling. Icesale kan inte vara säker på att en anmälan som inte är betald verkligen gäller.
    Skicka istället in en vanlig anmälningsblankett och betala till klubben så matar klubben in anmälan när betalningen är gjord. Är ryttaren orolig för att betala med kort stödjer även Payson betalning direkt via bankerna: Föreningssparbaken, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea.